• Fri frakt over 499
  • 60 års kunnskap
  • 1 års åpent kjøp

TRÄNING

HVORDAN REHBAND KNESTØTTE STØTTER OG BESKYTTER KNÆRNE DINE UNDER TRENING

Knestøtter er anatomisk utformede støttebandasjer for knær, som gir både kompresjon og varme for å hjelpe til med å øke utøverens prestasjoner og hindre skader. Kneet er ett av de mest sårbare områdene på kroppen og krever ekstra støtte under tunge eller lange treningsøkter og etter en skade. Rx Knee Support har en patentert anatomisk konstruksjon og gir høyere muskelkoordinasjon, økt stabilitet i leddet og reduserer energiforbruket. 

 

Rehband knestøtter - Josh Bridges squats

"Rehband Rx Knee Support kombinerer de viktigste fordelene ved stabilitet, kompresjon og varme. Stabiliteten gir også en mental ogfysisk opplevelse av trygghet. Kompresjonen hjelper med å forebygge skader og øker muskelhukommelsen og hvordan man beveger seg på korrekt måte. Varmen beskytter brukerens ledd og myke vev mot skade. Sammen forbedrer disse elementene utøverens prestasjonsevne", forklarer Johan Bohlin, fysioterapeut og utviklingsansvarlig hos Rehband.

"Knestøttene er designet for å beskytte knærne dine når du er skadet, men også for å hindre skade eller tilbakevendende skader. Den største brukergruppen er mennesker som har skadet kneet sitt tidligere eller som har eller har hatt en svakhet i kneet og som ønsker å hindre at man skades på ny. Jo raskere du kommer tilbake til treningen etter en skade, jo raskere er rehabiliteringsprosessen. Knestøtten hjelper deg til å komme deg raskere tilbake i aktivitet", forklarer Johan Bohlin, fysioterapeut og utviklingsleder hos Rehband. 

Rehband knestøtte - innensiden

HVORDAN STØTTEN FUNGERER

Knestøtten fungerer ved å gi varme og kompresjon til knærne. Kompresjonen øker blodgjennomstrømningen og responstiden mellom hjernen og kneet og hjelper utøveren til å utføre mer kontrollerte og stabile bevegelser.

"En forbedret responstid betyr at hjernen din mottar mer informasjon fra den delen av kroppen din som opplever kompresjonen, noe som gjør oss mer bevisst på hvordan vi bruker leddet eller kroppsdelen. Når du bruker en knestøtte kan du utføre bevegelsene bedre – både når det gjelder balanse, koordinasjon og muskelaktivering. Kompresjonen kan hjelpe oss til å hoppe høyere eller løpe raskere. Når du er skadet eller i fare for å bli skadet, hjelper knestøtten deg til å få kontroll over kneet", sier Johan Bohlin.

Den varmende effekten av knestøtten hjelper med å øke blodgjennomstrømningen raskere og holder knærne varme gjennom en aktivitet på en mer effektiv måte.

"Ved å bruke en knestøtte oppnår kneet en optimal temperatur raskere, slik at leddet er godt forberedt når du begynner treningen. Den er også effektiv etter en aktivitet da knestøtten gir en langsom temperaturredusering. Det kan sammenlignes med å jogge seg ned", sier Johan Bohlin. 

"Kneskader er veldig vanlige. Hvis du har en svakhet i knærne dine, merker du det veldig fort, både når du trener og ellers i hverdagen. Kneet er et sentralt og sårbart ledd, og du kan skade det både når du er veldig aktiv eller når du ikke er aktiv i det hele tatt. Hvis du beveger deg for lite trenger det støtte, og hvis du beveger deg for mye stresses kneet for mye. Det hele er meget komplisert. Derfor har et av Rehbands hovedfokus vært på knestøtter og det å utvikle en som virkelig støtter utøveren; fordi så mange mennesker trenger den", sier Johan Bohlin. 

 

Rehband RX Line Knee Sleeve - Josh Bridges - strongman

BYGGET PÅ EN UNIK PATENT

Konstruksjonen av Rehband Rx Knee Support er bygget på en unik patent, noe som sikrer en anatomisk passform. Formen gjør det mulig for produktet å følge kroppens bevegelser og sørger for å holde det på plass under trening. Dette skaper en kombinert mental og fysisk ramme for å styre kroppen din mot styrke og ikke skade. Den sørger for at du utfører bevegelsene på en mer kontrollert og trygg måte.

"For ti år siden fikk Rehband en patent på en ny mønsterkonstruksjon, bygget på en anatomisk passform og der vi er den eneste som har lov til å bruke den. Ser du på innsiden av knestøtten til Rehband, ser du den faktiske konturen av beinet, ikke bare et vinklet rør. Denne anatomiske formen skaper en jevnere kompresjon gjennom hele kneet, og gir en bedre effekt og funksjon", sier Johan Bohlin. 

Rehband Rx Knee Support er klassifisert som medisinsk utstyr og bygger på Rehbands lange medisinske bakgrunn. Ved Rehbands R&D-senter i Norrköping blir alle produktene til Rehband undersøkt og utviklet i tett samarbeid med blant annet fysioterapeuter og tekstilingeniører. 

"Når vi utvikler knestøtter ser vi på det vitenskapelige materialet og den tilgjengelige forskningen. Knestøtten er klassifisert som medisinsk utstyr og har et vitenskapelig grunnlag. Under utviklingsprosessen går vi gjennom risikoanalyser, gifttester og fysikk. Våre knestøtter er deretter kontrollert av legemiddeladministrasjonen i hvert europeisk land hvor vi er tilstede, for å sørge for at de blir klassifisert som medisinsk utstyr", forklarer Johan Bohlin.

Knestøttene er laget av Neopren. Et materiale med forskjellig hardhetsgrad, som både er elastisk og stabilt. Alle knestøtter og materialer testes både i laboratoriet og i tett samarbeid med utøvere for å garantere at de leverer de funksjonene som loves. Materialet er av meget høy kvalitet og varer i mange år. 

Rehband - Rich Froning

BRUKER- OG RISIKOGRUPPER

Knestøtte kan brukes av alle utøvere, i alle sportsgrener og på alle nivåer for å forbedre prestasjonen og forhindre skader. 

"I dag har enkelte sportsgrener et sterkere kulturelt miljø når det gjelder bruk av knestøtte, som vektløftere eller CrossFit-utøvere, men interessen vokser også innad i andre sportsgrener og fysiske øvelser. Knestøtten handler mer om å ta vare på kroppen din, forhindre skader, og rehabilitere skader, enn om å være målrettet mot en bestemt sport. Alle kan pådra seg en kneskade", sier Johan Bohlin.

For noen risikogrupper er det ekstra viktig å bruke knestøtte forekstra beskyttelse.

"En 13 år gammel jente som spiller håndball er i en veldig sårbar situasjon fordi knærne blir utsatt for mye stress i en periode når jenta fortsatt vokser. Knestøtte kan hjelpe håndballspilleren til å trene mer effektivt og styrke leggene og knærne på en trygg måte", sier Johan og fortsetter: 

"Det samme gjelder for langdistanseløpere, særlig de som løper i terrenget. De har en stor risiko for å tråkke feil, særlig på slutten av løpet når du er sliten og der både balanse og koordinasjon er lav. En knestøtte kan hjelpe til med å forhindre at du tråkker feil og hjelpe brukeren med å få kontroll over knebevegelser, selv når knærne erslitne."

Johan Bohlin forklarer at knestøtten kan brukes så lenge det er nødvendig. Jo lengre utøveren bruker den, jo bedre og mer kontrollert blir knebevegelsen. Tidligere ble det sagt at for mye bruk av knestøtte og annet beskyttelsesutstyr kunne forhindre aktiveringen av musklene. Men i dag har forskningen vist at knestøtten faktisk hjelper musklene til å bli sterkere fordi bevegelsene er mer kontrollerte og stabile.

Å VELGE DEN RIKTIGE STØTTEN

Rehband knestøtte kommer i tykkelsene 3mm, 5mm og 7mm.
For å lese mer om de ulike størrelsene kan du lese artikkelen vår: Slik velger du riktig knestøtte for deg: 3mm, 5mm eller 7mm

Se alle knestøtter på rehband.no.